ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΠΙΤΕΣ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ, ΑΓΚΙΝΑΡΑ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε σε ένα μπολ το σπανάκι, τις αγκινάρες, τα κρεμμύδια, τον άνηθο, αλάτι, πιπέρι, την κρέμα γάλακτος, τη γραβιέρα, το αβγό και ανακατεύουμε πολύ καλά.

Μοιράζουμε τη γέμιση στο κέντρο κάθε ζύμης, βρέχουμε γύρω -γύρω με λίγο νερό και στη συνέχεια κλείνουμε το κάθε φύλλο σαν φάκελο, φέρνοντας και τις 4 άκρες προς το κέντρο.

Βεβαιωνόμαστε πως έχουν κλείσει καλά και τοποθετούμε τις πίτες σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα με το κλείσιμο προς τα κάτω.

Αλείφουμε την κάθε πίτα με ασπράδι, πασπαλίζουμε με λίγη γραβιέρα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 1700 C, για 25 λεπτά περίπου, μέχρι να πάρουν ομοιόμορφο χρώμα.

Αφήνουμε λίγο να πέσει η θερμοκρασία και σερβίρουμε αμέσως.

ΠΑΤΣΑΒΟΥΡΟΠΙΤΑ ΣΟΥΦΛΕ ΜΕ ΚΙΤΡΙΝΑ ΤΥΡΙΑ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ

Πατσαβουρόπιτα… η σωτήρια! Θα σε σώσει όλες εκείνες τις φορές που θα βιάζεσαι να φτιάξεις κάτι στα γρήγορα ή όταν θα ψάχνεις ένα επιπλέον πιάτο στο τραπέζι ως συμπληρωματικό.

ΠΙΤΑ ΜΕ ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΟ ΚΙΜΑ, ΠΟΥΡΕ ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ

Μια πίτα διαφορετική από τις άλλες που συνδυάζει υπέροχα τον κιμά με το κουνουπίδι, το θυμάρι και την γλυκιά πάπρικα.