ΜΠΟΥΤΑΚΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΩΝ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τα μπουτάκια

Πασπαλίζουμε με αλάτι, πιπέρι τα μπουτάκια και τα κρατάμε στην άκρη.

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μία κατσαρόλα και σοτάρουμε πολύ καλά τα μπουτάκια για 5 λεπτά περίπου από κάθε πλευρά, μέχρι να πάρουν χρώμα. Προσθέτουμε το ζωμό και τα αφήνουμε να βράσουν για 20 λεπτά.

Βγάζουμε τα μπουτάκια από το ζωμό και τα κρατάμε και τα δυο στην άκρη.

Για τη σάλτσα

Προσθέτουμε το βούτυρο σε ένα τηγάνι, αφήνουμε να λιώσει και στη συνέχεια προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα μανιτάρια και τα αφήνουμε να σοταριστούν για 3 – 4 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα και να μαραθούν.

Σβήνουμε τα μανιτάρια με το ξίδι, προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο, αλάτι, πιπέρι και το ζωμό από τα κοτόπουλα. Αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια θερμοκρασία για 5-6 λεπτά, μέχρι να μειωθούν ελαφρώς τα υγρά.

Προσθέτουμε το κοτόπουλο, την κρέμα γάλακτος, τα αρωματικά και τα αφήνουμε πάνω στη φωτιά για 5 λεπτά, αναταράσσοντας το τηγάνι, έτσι ώστε να αγκαλιαστούν τα υλικά μεταξύ τους και να δέσει η σάλτσα.

ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΣΕΛΙΝΟΡΙΖΑ, ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ

Το παραδοσιακό κρέας των ελληνικών εορτών έχει εδώ την τιμητική του. Νόστιμο και ζουμερό, κάνει κάθε πιθανή αντίσταση να υποχωρεί…

ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΑ ΓΙΟΥΒΑΡΛΑΚΙΑ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ, ΜΑΡΑΘΟΣΠΟΡΟ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ

Μια εναλλακτική συνταγή για όσους αγαπούν τα γιουβαρλάκια της μαμάς αλλά αναζητούν μια διαφορετική εκδοχή τους. Βάλσαμο για το στομάχι αλλά και για τις κρύες μέρες που τόσο ταλαιπωρούν την άμυνα του οργανισμού μας.