ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΣΕΛΙΝΟΡΙΖΑ, ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το χοιρινό

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα, προσθέτουμε το χοιρινό και το σοτάρουμε πολύ καλά για λίγα λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές.

Στη συνέχεια προσθέτουμε τα λαχανικά, εκτός από τα σέσκουλα και συνεχίζουμε να σοτάρουμε για 5 λεπτά, μέχρι να μαραθούν ελαφρώς.

Σβήνουμε με το κρασί και το αφήνουμε να εξατμιστεί για 1-2 λεπτά.

Τέλος προσθέτουμε το πορτοκάλι, αλάτι, πιπέρι και νερό, μέχρι να σκεπάσει το κρέας.

Αφήνουμε το χοιρινό να πάρει βράση και στη συνέχεια χαμηλώνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε να μαγειρευτεί για 50 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να τα λαχανικά. Προσθέτουμε τα σέσκουλα τα τελευταία 15 λεπτά μαγειρέματος και τέλος το μαϊντανό 5 λεπτά πριν τελειώσει το μαγείρεμα.

Για την κρέμα

Βάζουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά και τα ανακατεύουμε πολύ καλά. Στη συνέχεια παίρνουμε με μια κουτάλα ζουμί από το φαγητό και το προσθέτουμε μέσα στο μπολ, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να πάρει θερμοκρασία ο κρόκος.

Αδειάζουμε το μείγμα στην κατσαρόλα, αναταράσσουμε για να ανακατευτούν τα υλικά και το κατεβάζουμε από τη φωτιά.

ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΑ ΓΙΟΥΒΑΡΛΑΚΙΑ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ, ΜΑΡΑΘΟΣΠΟΡΟ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ

Μια εναλλακτική συνταγή για όσους αγαπούν τα γιουβαρλάκια της μαμάς αλλά αναζητούν μια διαφορετική εκδοχή τους. Βάλσαμο για το στομάχι αλλά και για τις κρύες μέρες που τόσο ταλαιπωρούν την άμυνα του οργανισμού μας.

ΜΠΟΥΤΑΚΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΩΝ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ

Λαχταριστή και εύκολη συνταγή για τους εραστές του κοτόπουλου. Η σάλτσα είναι πλούσια και η απόλαυση διπλή.