ΚΟΧΥΛΑΚΙΑ ΚΑΡΜΠΟΝΑΡΑ ΜΕ ΠΑΝΣΕΤΑ, ΑΡΑΚΑ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα τις οδηγίες της συσκευασίας, σουρώνουμε και κρατάμε λίγο από το ζουμί τους. Ραντίζουμε τα ζυμαρικά με λίγο ελαιόλαδο, ανακατεύουμε και κρατάμε στην άκρη.

Ανακατεύουμε σε ένα μπολ την κρέμα γάλακτος, τους κρόκους, αλάτι, πιπέρι και τα κρατάμε στην άκρη. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι, σοτάρουμε τη πανσέτα μέχρι να πάρει χρώμα και στη συνέχεια προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια, τον αρακά, αλάτι, πιπέρι και συνεχίζουμε να σοτάρουμε για λίγα λεπτά ακόμα, μέχρι να μαραθούν ελαφρώς.

Ρίχνουμε τα ζυμαρικά μέσα στο τηγάνι, λίγο από το ζουμί τους, το ξύσμα και το χυμό λεμόνι και τα αφήνουμε στη φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς, για 2-3 λεπτά. Κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το μείγμα της κρέμας, τη μισή παρμεζάνα, το δυόσμο και ανακατεύουμε καλά, μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Σερβίρουμε την καρμπονάρα πασπαλισμένη με την υπόλοιπη παρμεζάνα.

CASARECCE ΜΕ ΠΙΚΑΝΤΙΚΗ ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ, ΒΑΣΙΛΙΚΟ, ΜΑΝΟΥΡΙ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ

Δώσε μια πικάντικη νότα στο τραπέζι σου με αυτήν την εύκολη, γρήγορη και πεντανόστιμη συνταγή. Τα υλικά μιλούν από μόνα τους!

ΚΟΦΤΟ ΜΑΚΑΡΟΝΑΚΙ ΜΕ ΚΙΜΑ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ

Είναι τόσο ωραίο όσο φαίνεται; Η απάντηση είναι… περισσότερο! Μια χορταστική δημιουργία που θα ενθουσιάσει μικρούς και μεγάλους.