ΛΑΖΑΝΙΑ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ, ΣΠΑΝΑΚΙ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι, προσθέτουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο και σοτάρουμε για 2 – 3 λεπτά περίπου, μέχρι να μαραθούν. Ρίχνουμε τα μανιτάρια, αλάτι, πιπέρι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 5 λεπτά, μέχρι να μαραθούν κι αυτά.

Πασπαλίζουμε με το αλεύρι, ανακατεύουμε μέχρι να χαθεί και στη συνέχεια ρίχνουμε το ζωμό σιγά – σιγά, μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, το μισό τυρί, το σπανάκι και τα αφήνουμε για 5 λεπτά ακόμα στη φωτιά, μέχρι να μαραθεί το σπανάκι.

Αλείφουμε λίγη σάλτσα στο πάτο ενός πιρέξ με διαστάσεις 20εκ. x 30εκ., από πάνω στρώνουμε λαζάνια, μετά ξανά σάλτσα και κάνουμε τη ίδια διαδικασία έτσι ώστε να χρησιμοποιήσουμε όλα τα υλικά. Προσοχή θέλουμε η τελευταία στρώση να είναι η σάλτσα.

Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 1800 C, για 30 – 35 λεπτά περίπου, μέχρι να πάρουν χρώμα τα λαζάνια.

Αφήνουμε 10 λεπτά να κρυώσουν τα λαζάνια και σερβίρουμε.

CASARECCE ΜΕ ΠΙΚΑΝΤΙΚΗ ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ, ΒΑΣΙΛΙΚΟ, ΜΑΝΟΥΡΙ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ

Δώσε μια πικάντικη νότα στο τραπέζι σου με αυτήν την εύκολη, γρήγορη και πεντανόστιμη συνταγή. Τα υλικά μιλούν από μόνα τους!

ΚΟΦΤΟ ΜΑΚΑΡΟΝΑΚΙ ΜΕ ΚΙΜΑ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ

Είναι τόσο ωραίο όσο φαίνεται; Η απάντηση είναι… περισσότερο! Μια χορταστική δημιουργία που θα ενθουσιάσει μικρούς και μεγάλους.