ΠΑΤΑΤΕΣ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΚΑΙ ΛΑΔΙ ΤΡΟΥΦΑΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι που μπαίνει στο φούρνο, προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και σοτάρουμε για 3 – 4 λεπτά μέχρι να μαραθούν.

Ρίχνουμε τις πατάτες στο τηγάνι, προσθέτουμε την κρέμα, το φύλλο δάφνης, το λάδι τρούφας, αλάτι, πιπέρι, το θυμάρι, τη μισή παρμεζάνα, ½ κούπα νερό, ανακατεύουμε πολύ καλά και τα αφήνουμε να πάρουν βράση. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν για 6 λεπτά.

Στη συνέχεια πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη παρμεζάνα, περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο ακόμη και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 2000 C, για 15 λεπτά, μέχρι να γίνουν οι πατάτες και να πάρουν χρώμα.

Βγάζουμε τις πατάτες από το φούρνο, τις αφήνουμε 15 λεπτά να πέσει η θερμοκρασία τους, πασπαλίζουμε με λίγο ακόμη θυμάρι και σερβίρουμε.

ΦΑΣΟΛΑΚΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ

Τα πιο ελκυστικά φασολάκια που έχεις ποτέ δοκιμάσει. Μια γκουρμέ και πρωτότυπη εκτέλεση που θα χορτάσει σώμα και πνεύμα.