ΠΡΑΣΙΝΗ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΑΠΟΞΗΡΑΜΕΝΑ ΣΥΚΑ, ΡΟΔΙ, ΚΑΡΥΔΙΑ KAI DRESSING ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το dressing

Βάζουμε στο μπλέντερ 8 σκελίδες ξεφλουδισμένες από το σκόρδο, τα υπόλοιπα υλικά και πολτοποιούμε πολύ καλά μέχρι να γίνει ένα λείο dressing.

Κρατάμε το dressing στην άκρη μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε.

Για τη σαλάτα

Βάζουμε σε ένα μπολ το σπανάκι, τη λόλα, το ρόδι, τα σύκα, περιχύνουμε με το μισό dressing και ανακατεύουμε πολύ καλά.

Απλώνουμε τη σαλάτα σε μια πιατέλα, σκορπάμε τα καρύδια, περιχύνουμε με λίγο ακόμα dressing και σερβίρουμε.

Extra tip

Για να ψήσουμε το σκόρδο χρειάζεται να βάλουμε το κεφάλι πάνω σε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο, να το περιχύσουμε με 2 κ.σ. ελαιόλαδο, να το κλείσουμε πολύ καλά και να το ψήσουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 2000 C, για 30 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσει εντελώς.

Η υφή του σκόρδου μόλις ψηθεί θα είναι σαν βούτυρο.

ΣΑΛΑΤΑ ΚΙΝΟΑ ΜΕ ΦΑΚΕΣ, ΜΠΡΟΚΟΛΟ ΚΑΙ DRESSING ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ

Γευστική, θρεπτική, χορταστική και πάνω από όλα… εύκολη και γρήγορη! ιδανική για σένα που είσαι σε δίαιτα αλλά και για σένα που σκοπεύεις (από Δευτέρα) να ακολουθήσεις ένα πιο υγιεινό διατροφολόγιο.