ΡΙΖΟΤΟ ΜΕ ΣΠΑΡΑΓΓΙΑ, ΦΕΤΑ, ΒΑΣΙΛΙΚΟ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια χαμηλή κατσαρόλα, προσθέτουμε τα κρεμμύδια, το πράσο, τα σπαράγγια και σοτάρουμε για λίγα λεπτά, μέχρι να μαραθούν.

Στη συνέχεια ρίχνουμε το ρύζι και ανακατεύουμε για 2 λεπτά περίπου, μέχρι να γυαλίσει και να σοταριστεί. Σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε να εξατμιστεί για 1 λεπτό, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και στη συνέχεια προσθέτουμε το ζωμό σιγά-σιγά, ανακατεύοντας ανά διαστήματα, μέχρι να μαλακώσει το ρύζι.

Τέλος προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το βασιλικό, το τυρί και τα αφήνουμε για 2 λεπτά ακόμα, ανακατεύοντας, μέχρι να δέσει το ριζότο.

Σερβίρουμε αμέσως το ριζότο πασπαλισμένο με φλοίδες γραβιέρας, λίγα φύλλα βασιλικού και λίγες σταγόνες ελαιόλαδο.

ΡΙΖΟΤΟ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ, ΚΟΛΟΚΥΘΙΑ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ

Όλη η γεύση σε ένα πιάτο! Ένα πολύ γευστικό ριζότο που όταν το δοκιμάσεις θα νιώσεις απλά…τυχερός.