ΣΠΑΓΓΕΤΙΝΙ ΜΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ, ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ, ΠΕΣΤΟ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το πέστο βασιλικού

Βάζουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και πολτοποιούμε μέχρι να γίνουν αλοιφή. Μπορεί να χρειαστεί λίγο ελαιόλαδο επιπλέον.

Για τα ζυμαρικά

Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, σουρώνουμε, ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο, ανακατεύουμε και κρατάμε στην άκρη.

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι, προσθέτουμε το κρεμμύδι, τις μελιτζάνες, αλάτι, πιπέρι, τη ζάχαρη και σοτάρουμε για 2 – 3 λεπτά, μέχρι να μαραθούν ελαφρώς και να πάρουν χρώμα.

Σβήνουμε με το ζωμό, ρίχνουμε τα ντοματίνια και τα αφήνουμε 5 λεπτά να μαγειρευτούν. Τέλος ρίχνουμε τα ζυμαρικά, την κρέμα γάλακτος, το πέστο βασιλικού και τα αφήνουμε για 2 λεπτά ακόμα στη φωτιά, ανακατεύοντας, μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Σερβίρουμε αμέσως τα σπαγγετίνι πασπαλισμένα με λίγες φλοίδες παρμεζάνας.

CASARECCE ΜΕ ΠΙΚΑΝΤΙΚΗ ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ, ΒΑΣΙΛΙΚΟ, ΜΑΝΟΥΡΙ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ

Δώσε μια πικάντικη νότα στο τραπέζι σου με αυτήν την εύκολη, γρήγορη και πεντανόστιμη συνταγή. Τα υλικά μιλούν από μόνα τους!

ΚΟΦΤΟ ΜΑΚΑΡΟΝΑΚΙ ΜΕ ΚΙΜΑ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ

Είναι τόσο ωραίο όσο φαίνεται; Η απάντηση είναι… περισσότερο! Μια χορταστική δημιουργία που θα ενθουσιάσει μικρούς και μεγάλους.