ΒΙΔΕΣ ΜΕ ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, σουρώνουμε, ραντίζουμε τα ζυμαρικά με λίγο ελαιόλαδο, ανακατεύουμε και κρατάμε στην άκρη.

Βράζουμε το κουνουπίδι σε μπόλικο αλατισμένο νερό για 10 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσει αρκετά. Σουρώνουμε και κρατάμε λίγο από το ζουμί του.

Βάζουμε στο μπλέντερ το κουνουπίδι, αλάτι, πιπέρι λίγο από το ζουμί του και πολτοποιούμε μέχρι να γίνει αλοιφή. Ζεσταίνουμε σε ένα τηγάνι το ελαιόλαδο, προσθέτουμε το σκόρδο, την κάππαρη και σοτάρουμε για 1 – 2 λεπτά περίπου.

Ρίχνουμε το κουνουπίδι, 1 κούπα από το ζουμί του και τα αφήνουμε στη φωτιά για 1 λεπτό. Προσθέτουμε τα ζυμαρικά, την κρέμα γάλακτος, το βασιλικό, το ξύσμα και το χυμό λεμόνι και τα αφήνουμε για 2 λεπτά ακόμα στη φωτιά, ανακατεύοντας, μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Τρώγεται ζεστό αλλά και κρύο σαν σαλάτα.

CASARECCE ΜΕ ΠΙΚΑΝΤΙΚΗ ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ, ΒΑΣΙΛΙΚΟ, ΜΑΝΟΥΡΙ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ

Δώσε μια πικάντικη νότα στο τραπέζι σου με αυτήν την εύκολη, γρήγορη και πεντανόστιμη συνταγή. Τα υλικά μιλούν από μόνα τους!

ΚΟΦΤΟ ΜΑΚΑΡΟΝΑΚΙ ΜΕ ΚΙΜΑ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ

Είναι τόσο ωραίο όσο φαίνεται; Η απάντηση είναι… περισσότερο! Μια χορταστική δημιουργία που θα ενθουσιάσει μικρούς και μεγάλους.